#PREƧENT

Proiectul educațional #PREƧENT facilitează accesul la educaţie alternativă și nonformală pentru copiii care provin din medii defavorizate, în vederea egalităţii de şanse privind integrarea în societate. Acesta vine în completarea misiunii Asociației Industrii Creative de a dezvolta proiecte culturale, educative și sociale având ca miză principală dezvoltarea comunității. Specialiști din diverse domenii susțin sesiuni de formare sub formă de module educaționale, cu material cognitiv de calitate, prezentat într-o formulă relaxată și creativă.
Proiectul are drept miză conștientizarea importanței accesului la material educațional profesionist ca metodă de reducere a diferențelor sociale, orientare în carieră și creșterea stimei de sine.

Primul modul, centrat pe tema comunicării, s-a desfășurat în perioada ianuarie-aprilie 2021, în mediul online, din cauza situației pandemice, iar beneficiarii au fost 64 de copii din Centrul de Servicii Sociale Bucium, Iași. Acesta a oferit o perspectivă alternativă asupra formelor pe care comunicarea le poate lua, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional, prin instrumente precum literatura contemporană sau mijloacele de comunicare în masă.

Compus din 12 sesiuni, modulul de comunicare a însemnat întâlniri de învățare alternativă cu nume de top (scriitori, jurnaliști, traducători, manageri culturali) pe teme de interes precum:

Vizitele la centru au început încă de la finalul lunii decembrie, când am oferit cadouri de Crăciun copiilor, iar în plus față de cursurile online, biblioteca a fost dotată cu 152 de cărţi de literatură română contemporană. De asemenea, pentru buna desfășurare a proiectului și a veni în sprijinul școlii online, aceștia au primit 35 de tablete, alături de rechizite școlare.

Proiectul educațional #Present este finanțat de Kaufland România, iar primul modul a fost implementat în parteneriat cu DGASPC Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Speakeri

Testimoniale Participanți

                                                                                                       Proiect finanțat de Kaufland România

                                                                                                               

 

 

© 2021 Asociația Industrii Creative. Toate drepturile rezervate.