Proiecte

Asociația Industrii Creative dezvoltă proiecte și produse care urmăresc creșterea industriilor creative, acordând o atenție deosebită antreprenoriatului și parteneriatelor din aceste domenii.

Rocanotherworld

Rocanotherworld este un festival cartiabil de muzică, artă contemporană, gastronomie, organizat în memoria lui Ioan Dan Niculescu, cunoscut ca “Roca”. Început în 2016, Rocanotherworld a devenit unul dintre cele mai mare festivaluri din regiunea de nord-est a României, inclus și în strategia de turism a Iașiului. În fiecare an festivalul aduce oameni împreună și crează o mișcare colectivă care contribuie la rezolvarea problemelor comunității.

Prima ediție a fost organizată în 5 zile și a adus împreună, timp de o zi, 5 trupe și 2000 de participanți pe Pârtia de Schi din Iași. Anul următor în 2017, Rocanotherworld a devenit un festival adevărat, care pe parcursul a 3 zile a avut peste 60 de artiști pe 2 scene și 25000 de participanți. După această ediție festivalul a crescut organic în 2018 ( 3 zile, 3 scene, mai mult de 70 de artiști și 30000 participanți) și 2019 (4 zile, 4 scene, mai mult de 95 de artiști și 40000 participanți).

În 2020 Rocanotherworld a fost primul festival din România organizat după perioada de carantină. Am adunat toate forțele, iar după 3 săptămâni de pregătiri Rocanotherworld s-a desfășurat timp de 5 zile, în grădinile The Secret, cu câte 3 trupe și 500 de participanți în fiecare zi.

Astfel, cu ajutorul Kaufland România, au fost donate peste 9 tone de alimente și pachete cu produse de igienă personală, dar și materiale sanitare necesare în situația actuală – 2.500 l de dezinfectant și 5.000 de măști, către 500 de familii cu între 5 – 12 membri, vreme de două zile.

Classix Festival

Classix Festival este primul festival de muzică clasică din Iași. Orientat către inovare, festivalul a pus muzica clasică într-o nouă perspectivă prin seria de concerte și prin abordare interdisciplinară dintre mai multe domenii artistice.

Prima ediție, din 2020, s-a desfășurat pe parcursul a 7 zile de concerte și 5 conferințe în unele dintre cele mai frumoase locații ale Iașului. A fost pentru prima oară în istoria României când Catedrala Catolică a acceptat realizarea de proiecții și video mapping pe cupola acesteia.

Fondul Donatorilor

Materiale donate în Iași:

Materiale donate în Piatra Neamț:

Fondul Donatorilor este o campanie de strângere de fonduri care a beneficiat de susținerea unor #DonatoriCuInimaMare, iar misiunea și prioritatea noastră au fost cadrele medicale care ne fac bine. Pandemia ne-a plasat pe toți într-o stare cu totul aparte, însă avem încredere că vom ține piept alături de ei.

#PREƧENT

#PREƧENT este un proiect educațional lansat în 2021, finanțat de Kaufland România, implementat în parteneriat cu DGASPC Iași și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Modulul pilot al acestuia are în centru tema comunicării și va fi compus din 12 sesiuni de învățare alternativă. Timp de trei luni, 64 de copii de la Centrul de Servicii Sociale „Bucium” se vor conecta cu jurnaliști, traducători și scriitori cunoscuți din România și vor participa la ateliere online de informare responsabilă, scriere creativă, literatură contemporană, comunicare online, public speaking și comunicare interculturală.

Proiectul #PREƧENT își dorește să crească nivelul de conștientizare a educaţiei alternative și nonformale pentru copiii care provin din medii defavorizate, în vederea egalităţii de şanse privind integrarea în societate. Printre speakerii proiectului se numără nume precum Viorel Ilișoi, Andrei Crăciun, Ioana Nicolaie, Adina Rosetti, Marin Hondrari, Lavinia Braniște, Elena Stancu și Iulian Tănase.

© 2024 Asociația Industrii Creative. Toate drepturile rezervate.