Sinestezia, nou proiect de promovare a artei în Iași

Asociația Industrii Creative lansează un nou proiect care aduce în față arta sub diversele ei manifestări. 

Episodul pilot va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie și va consta într-o serie de evenimente în care muzica, dansul și artele vizuale se întrepătrund în instalații multimedia și senzoriale, performance-uri neconvenționale și ateliere artistice, cu artiști cunoscuți la nivel local și național. 

Astfel, în perioada 26-30 noiembrie 2021 publicul va putea experimenta fenomene ale imaginarului prin intermediul artei și tehnologiei, în spații clasice și neconvenționale din orașul Iași.

Scopul acestui proiect interdisciplinar este de a îmbogăți câmpul cultural contemporan și de a oferi artiștilor o nouă platformă de exprimare, încurajându-le creația și valorificând-o în fața publicului.

„Am sprijinit dintotdeauna artiștii prin oferirea de burse de creație sau organizarea de festivaluri care au creat noi gusturi și audiențe. Dar vrem să trecem la următorul nivel în ceea ce privește promovarea artelor contemporane, un domeniu mai puțin explorat în România și totuși atât de ofertant pentru orașe, cu numeroase beneficii la nivel turistic, economic și social. Suntem siguri că proiectul Sinestezia va fi bine primit de către comunitate, care ne-a fost alături mereu, și astfel vom pune bazele unui eveniment care va crește tot mai mult”, au declarat organizatorii.

Pentru a facilita accesul cât mai multor persoane, evenimentul va fi unul hibrid, atât online cât și fizic, iar accesul va fi gratuit, pe bază de înscrieri, în limita reglementărilor în vigoare.

Asociația Industrii Creative este un actor social-cultural activ, în portofoliul său divers numărându-se festivalurile Rocanotherworld, Classix, fonduri de burse de creație, proiectul Present din centre sociale și campanii ample de ajutorare a comunităților nevoiașe din județul Iași. Proiectul Sinestezia beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Mai multe detalii despre evoluția proiectului se pot urmări pe site-ul www.asociatiaindustriicreative.com și pe pagina de Facebook Sinestezia.
© 2024 Asociația Industrii Creative. Toate drepturile rezervate.