Rocanotherworld

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei organizat în Iași începând cu anul 2016. Reprezintă o călătorie colectivă autentică, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valorile cu care rezonăm, o efervescență culturală de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi și de a simți. 

Activitatea de voluntariat este o dimensiune căreia îi acordăm o atenție sporită atât pe durata manifestărilor festivalului, cât și pe toată durata anului. Noile generații și setul de skill-uri cu care pornesc în viața profesională în urma experiențelor dobândite în activitățile de voluntariat, cauzele în care se implică, practica și experimentul le cartografiază un parcurs esențial dezvoltării lor personale.

Festivalul își concentrează eforturile pe susținerea comunităților, deschiderea unei scene și a unui spațiu de expunere, audiție și experiment pentru muzica underground, indie și alternativă, pentru muzica electronică și acustică, oferind posibilitatea artiștilor să cunoască noi publicuri și viceversa.

Cu inimile larg deschise 🤗

În cele șapte ediții organizate (2016 - 2022) am descoperit trupe și artiști, gânduri și idei, ne-au sensibilizat povești și am cunoscut oameni. Cei șapte ani au însemnat în cifre:

31

Zile de Festival

127500

Participanți

473

Artiști

900

Voluntari

10

Cauze Susținute

Festival Aftermovies

Be For Others

Valorile lui sunt „fii curios”, „fii diferit” și „fii pentru alții”, iar cel din urmă crez a generat o componentă importantă a festivalului: cauzele cărora ne-am alăturat și pe care le-am susținut la fiecare ediție cu solidaritate, fie că a fost vorba de padocuri, case și un trai mai bun pentru cei în nevoie, artiști independenți și spații de performat pentru aceștia, amenajarea de spații în natură pentru activități recreative în sezonul cald, ecologizări locale, dotări ale spitalelor cu echipamente și consumabile și multe altele.

În fiecare an am ales un demers în care să ne implicăm alături de participanți și de parteneri, iar această componentă solidară și cu implicații sociale va constitui întotdeauna o parte importantă a festivalului.

Zero Waste

Privind acest concept și ideal de zero waste, ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu și lung, pe mai multe direcții generale, crescând procentual, pe parcursul a 5 ani, începând cu ediția de vară 2021.

Până în 2025 ne propunem eliminarea plasticului folosit în zona de food and beverage a festivalului  în proporție de 100%  și înlocuirea acestuia cu materiale sustenabile,  folosirea energiei regenerabile și alternative în festival până la 75%, reducerea amprentei de carbon și colectarea separată. Astfel, pe principii bazate pe prevenire, reutilizare, redesign și reciclare vom contura un festival care să fie cât mai responsabil față de natură.

Cause Aftermovies

Backstory

  • 2023

4 zile de festival, 29 trupe,  17 000 de participanți, 2 dezbateri culturale, un atelier de colaj climatic.

 

A doua ediție Zero Waste: colectarea separată a deșeurilor, eliminarea plasticului de unică folosință din zona de food and beverage, personalizarea textilelor prin vopsire bio, eliminarea promovării clasice de tip OOH (bannere, panouri, afișe) și înlocuirea acestora cu panouri stradale digitale, utilizarea materialelor sustenabile în realizarea mobilierului și a signalisticii, folosirea energiei verzi, regenerabile pentru iluminatul ambiental.

 

Cauză: prin "Ai cumva o păturică?" au fost donate peste 260 kg de hrană uscată și umedă pentru câini și pisici, 450 lei, produse de curățenie, litiere și căsuțe pentru pisici, boluri și multe alte produse necesare animalelor fără stăpân din padocurile ieșene

2023
2022
  • 2022

4 zile de festival, 144 artiști, 15 000 de participanți, 2 dezbateri culturale; a doua ediție Zero Waste:utilizarea materialelor sustenabile în zona de food & drinks, colectarea separată a deșeurilor (560 kg de plastic, 440 kg de doze și 770 kg de sticlă) și folosirea energiei regenerabile și alternative (90% din iluminatul ambiental s-a datorat energiei produse prin panouri fotovoltaice).
Cauze: 230 kg de hrană pentru blănoșii din padocurile Ieșene, dar și donații în bani la "Ai cumva o păturică?". Prin La cald și Fondul Donatorilor, au fost donate medicamente și materiale sanitare către Spitalele de Urgență din Cernăuți, iar peste 10 tone de produse de igienă, alimente și 10 mii de porții de hrană caldă au fost donate către taberele de refugiați din Iași. Accesul în festival a fost liber pentru toți ucrainenii și 12 mii de Euro au fost donați către Ukrainians in Iași, platforma ce și-a propus integrarea ucrainenilor în piața muncii ieșene.

  • 2021
5 zile de festival, 15 artiști, 5000 de participanți, trei conferințe despre evenimente și sustenabilitate; prima ediție Zero Waste, cu peste 2 tone de deșeuri colectate separat și 85% din iluminat ambiental datorat energiei fotovoltaice;
Cauză: peste 700 kg de hrană uscată și umedă pentru căței și pisici; jucării, păturele, medicamente cu ajutorul Ai cumva o păturică; debutul campaniei de reabilitare și modernizare a școlii din satul Zmeu, comuna Lungani, județul Iași
2021
2021
  • 2021
Winter Edition: difuzare în online a concertelor de la ediția din 2020; 
Cauză: peste 7 tone de alimente, produse de igienă și sanitare, 50 de metri cub de lemn de foc distribuite către 500 de familii defavorizate din comuna Lungani, județul Iași
  • 2020
5 zile de festival, 15 artiști, 2 500 participanți, 
Cauză: 915 kg de hrană uscată și 137 kg hrană umedă pentru căței; 210 kg de hrană uscată și 41 kg de hrană umedă pentru pisici; jucării, păturele, medicamente cu ajutorul Ai cumva o păturică; 9,5 tone de produse alimentare, sanitare și de igienă, 2500 l dezinfectant distribuite către 500 de familii defavorizate din comuna Lungani, județul Iași
2020
2019
  • 2019
4 zile de festival, 70 artiști care au concertat pro bono, 6 dezbateri culturale, 40 000 participanți; 
Cauză: revitalizarea pârtiei de ski din Iași; 1720 kg de hrană umedă și uscată pentru căței și pisici, 700 lei, păturici, clor și jucării donate către padocurile ieșene cu ajutorul Ai cumva o păturică; 
  • 2018
3 zile de festival, 77 artiști care au concertat pro bono, 30 000 participanți; 
Cauză: am susținut padocurile ieșene cu ajutorul Ai cumva o păturică;14 000 donați către artiști independenți; 23 300 lei donați către Hala Fix, cel mai mare teatru independent din țară
2018
2017
  • 2017
3 zile de festival, 57 artiști care au concertat pro bono, 25 000 participanți
Cauză: 13 800 lei donați către Padocurile Ieșene; 14 000 lei donați către Casa Share
  • 2016

O zi de festival, 4 trupe care au concertat pro bono, 2000 participanți, am susținut padocurile ieșene cu ajutorul Ai cumva o păturică

2016

Ioan Dan Niculescu („Roca”)

Festivalul l-a avut ca inspirație pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) – designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete, iar toate activitățile festivalului sunt conturate în jurul dorinței de a oferi.

În celebrarea vieții lui, Rocanotherworld este organizat în vecinătatea datei de 23 iunie, iar fiecare ediție de vară a festivalului găzduiește campania de colectare de hrană și produse pentru blănoșii din padocuri inițiată de Roca, „Ai cumva o păturică?”.

© 2024 Asociația Industrii Creative ®. Toate drepturile rezervate.